Federación Estatal de Organizaciones Feministas

Portada del sitio > Noticias > Movilizaciones > Front al capital violent, feminisme dissident! #VagaFeminista2023

Front al capital violent, feminisme dissident! #VagaFeminista2023

Jueves 16 de marzo de 2023

MANIFESTACIÓN 8 de Marzo 2023 Valencia


VÍDEO-RESUM #8M2023 a #València | Front al capital violent, FEMINISME DISSIDENT

Seguim en la lluita feminista anticapitalista i antiracista cada dia, fins a aconseguir condicions materials dignes de vida.
#VagaFeminista2023 #FemisAnticapisPPCC

¡Dimecres #8M vam prendre els carrers de València.
6.000 persones vam caminar juntes en una manifestació obertament anticapitalista, antiracista i transfeminista. Juntes vam demostrar que podem construir un feminisme on capiguem totes, que ho amere tot i ho canvie tot.
Els feminismes autònoms hem de continuar teixint xarxes comunitàries i organitzant-nos davant l’ofensiva del sistema patriarcal, capitalista i colonial que ens vol fer callar. Més que mai, front al capital violent, FEMINISME DISSIDENT!

JPEG - 130.7 KB

Ahir #8M2023 vam posar el cos per a dir prou a la precarització de les nostres vides, prou al capitalisme que ens té encadenades.

Vam desobeir per a exigir la fi d’una precarietat que està feminitzada i a la qual estem condemnades per aquest sistema capitalista, heteropatriarcal i colonial.

El Mercat Central és un dels símbols d’una ciutat turisficada, capitalista, que oblida a aquelles que l’habitem. Abans les veïnes hi acudien a comprar productes bàsics per a la classe treballadora i també per a trobar-se i socialitzar entre dones.

Hui aquestes veïnes han sigut expulsades del centre, igual que d’altres barris de la ciutat.
Cada dia ho tenim més difícil per a viure perquè les condicions laborals de la classe treballadora empitjoren alhora que pugen els preus de lloguers, llum, aigua, aliments i altres recursos bàsics.
Ahir vam recuperar aquest lloc polític de poder per a les veïnes, per a les classes treballadores i per a totes aquelles que es veuen condemnades a la invisibilitat i la precarització.
Vam crear un espai on veus diverses van denunciar l’explotació capitalista que pateixen: les encaixadores, les cambreres, les cuidadores, les migrants, les transfeministes, les desobedients, les nicas, les mares, les antiracistes, les internacionalistes, les grosses...
I ho vam fer en un lloc on va ser torturada i assassinada Margarida Borràs. Ella va ser i és un referent del moviment trans a la nostra ciutat, assassinada per la seua identitat de gènere al segle XV.
Recordar Margarida és recordar a tantes dones trans que han sigut represaliades i que han patit un feminicidi per aquest sistema que criminalitza les dissidències.
Totes, organitzades per a ser dissidents d’aquest sistema i de totes les seues violències que fan insostenibles les nostres vides. Seguirem apostant per l’autoorganització desobedient i ho diem ben alt: Front al capital violent, feminisme dissident!Manifiesto 8m2023

Ver en línea : https://www.facebook.com/assembleaf...

Portafolio