Federación Estatal de Organizaciones Feministas

Portada del sitio > Convocatorias > Concentració i Marxa Nocturna contra les violències masclistes- Plataforma (...)

Concentració i Marxa Nocturna contra les violències masclistes- Plataforma contra les violències de gènere i Novembre Feminista

Miércoles 11 de julio de 2018

Contra les violències sexuals, autodefensa feminista.


Aquest dilluns 16 de juliol Novembre Feminista se sumarà a la concentració que organitza la Plataforma contra les Violències de Gènere a les 20 h. a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. A les 20.30 h. us convoquem a una marxa nocturna per seguir rebutjant les violències sexuals i la resta de violències masclistes i per seguir afirmant el desig, el plaer, la llibertat i la reciprocitat en el sexe i en els afectes com a base indispensable per a les relacions sexuals en tots els contextos: al carrer, a les festes majors, a la feina, a casa i arreu.

Volem denunciar la justícia patriarcal que no posa els drets fonamentals de les dones al centre i emet sentències que deixen impunes les agressions sexuals i prima els drets processals de depredadors sexuals, tot acordant alliberar-los de forma injustificada: en aquest sentit hem denunciat l’alliberament dels cinc depredadors que van violar una noia als Sanfermines de fa dos anys, un cas que per la seva trascendència mediàtica i la contundent resposta feminista al carrer ha trencat el silenci sobre les violències sexuals i ha fet més que evident el masclisme de la judicatura.

Volem denunciar novament la violència sexual i institucional que han viscut les treballadores dels camps de maduixes a Huelva a mans dels patrons, que s’han aprofitat de que la Llei d’Estrangeria aboca a les dones migrades a la no ciutadania i a una triple vulneració de drets, per ser pobres, d’un país del Sud i no blanques. Denunciem que la justícia ha deixat en llibertat un dels agressors sexuals d’aquestes dones. I denunciem també l’alliberament dels agressors d’una treballadora sexual a Múrcia per part d’un tribunal que va considerar que no havia existit violació, així com l’alliberament dels homes que van violar a una noia a Canàries, i tants altres casos que no són públics. Volem fer arribar tota la nostra solidaritat a totes les dones que viuen o han viscut violències sexuals. Si les toquen a elles ens toquen a totes.

Volem denunciar que reiteradament els agressors sexuals queden impunes després d’haver comès una violació amb l’argument de que no havien exercit violència física contra la dona agredida i, per tant, havia existit consentiment. Ho direm els cops que faci falta: només un sí es un sí, només el desig lliure, entusiasta i evident és la base per a una relació sexual. No pot donar-se una relació sexual lliure en condicions d’intimidació, superioritat, manipulació, xantatge, submissió química o inconsciència d’una de les parts.

Durant segles les lleis i la societat han exigit a les dones que es resisteixin a la violència sexual i manifestin clarament que ‘no’ consenten per certificar que hi ha hagut una violació. D’aquesta forma, tots els casos de violència sexual en què les dones no poden negar-s’hi expressament, es consideren menys greus: segon el Codi Penal, no són agressions, sinó només ‘abusos’ sexuals. Així, les lleis garanteixen les sancions més lleus precisament per als delictes que cometen els que tenen poder sobre l’agredida (pares, tiets, avis, capellans, professors, caps de feina, etc.). Denunciem que la distinció entre abusos i violació és sexista i reforça la cultura de la violació.

Cal que es revisi la tipificació dels delictes contra la llibertat i la integritat sexual i que la formació en perspectiva de gènere sigui obligatòria per als operadors jurídics i cal una aposta ferma, decidida i clara per part del govern tant estatal com català per destinar recursos a la prevenció, atenció, reparació i no repetició de totes les formes de violència masclista, incloses les sexuals i fer-ho contant amb l’expertesa de les organitzacions feministes. Les violències masclistes són manifestacions de les relacions de poder i les desigualtats de gènere que fonamenten el sistema patriarcal, capitalista, racista i colonial, i per eradicar-les cal un abordatge integral que comença per la prevenció des de la infantesa. Per això, el moviment feminista porta més de 40 anys reclamant que s’inclogui la coeducació i l’educació en igualtat de gènere i contra les violències masclistes al currículum escolar des de l’educació primària.

Exigim la responsabilitat de tota la societat en canviar la cultura de la violació, profundament perversa i interioritzada a les societats, que continua impregnant productes culturals (contes, llibres, música…), impactant en el tractament informatiu de les violències sexuals i permetent que persones properes o comunitats puguin defensar als que perpetren aquestes violacions.

Ara que arriba l’estiu i les festes majors, us convidem a sortir als carrers de tots els pobles i viles, a manifestar-vos, ballar i gaudir en llibertat; a recordar un cop més que la nit i la festa són nostres i no tolerarem cap agressió masclista; que som milers, milions de dones, lesbianes i trans organitzades contra l’assetjament i les agressions sexuals en contextos de festa arreu del territori. Que malgrat la injustícia patriarcal, la capacitat de denúncia, articulació, resposta i organització del moviment feminista davant les violències masclistes és una onada mundial que no s’atura, perquè juntes som imparables.

La nit i la festa són nostres, la por és vostra. Cap agressió sense resposta!

Visca la lluita feminista!


Ver en línea : http://caladona.org/16-07-concentra...